De Jongens van Boven

Nieuws

DAF Hollands trots op wielen

DAF Museum kiest voor De Jongens!

-

...en dat is logisch! Want wie weten er nu meer van vrachtwagens dan jongens… Elke kleine jongen (en ook meisje) heeft wel eens gefantaseerd over hoe hij in een grote vrachtwagen de weg onveilig maakt. Voor De Jongen van Boven wordt deze jongensdroom werkelijkheid. In samenwerking met Marnix Oosterwelder (ontwerpbureau Rake Lijnen) hebben we de afgelopen maanden concepten bedacht voor een nieuwe interactieve tentoonstelling voor het DAF museum.

 

Vanaf de uiterst bescheiden oprichting in 1928 heeft DAF zich ontwikkeld tot een toonaangevende wereldwijde truckfabrikant die zich sterk richt op innovatie, kwaliteit en efficiënt transport. DAF staat van oudsher bekend om zijn slimme transportoplossingen. Al die geavanceerde oplossingen hebben een doel gemeen: “ze zijn waardevol voor de klant!” In het DAF Museum valt de bezoeker van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF voertuigen kenmerkt zal elke bezoeker boeien. De bezoeker herbeleefd een stukje oer Hollandse geschiedenis waar wij als Nederlanders enorm trots op kunnen zijn.

 

Het nieuwe DAF museum wil op een educatieve entertainende manier, voor jong en oud, informatie delen die bijdraagt aan een positieve beeldvorming van transport in het algemeen en DAF (de DAF vrachtwagen) in het bijzonder.

 

Tijdens de totstandkoming van de interactieve concepten hebben De Jongens zich zowel op de volwassen doelgroep als op de jonge bezoeker (7 - 14 jaar) gericht. De bedachte serious gaming oplossingen geven naast entertainment en fun ook voldoende ruimte voor inhoudelijke verdieping. Hierdoor komt de jonge en de volwassen bezoeker (branche gerelateerd, techneut) ruimschoots aan zijn trekken.

 

Samen met Pronk Studio uit Rotterdam worden interactieve concepten verwerkt tot een complete tentoonstelling die in mooie synergie tussen informatie, interactie en tentoongestelde objecten het complete verhaal van DAF verteld.

Nieuwsgierig naar het eindresultaat?

Dan moet je nog even wachten. De tentoonstelling opent medio november dit jaar.
Bekijk voor meer interactieve inspiratie de cases van Het Gidsen Gilde, Enpuls, AKO of Waterschap Hunze & Aa's.

Nieuws

Nog meer nieuws...