De Jongens van Boven

Leesvoer

De kracht van technologie en marketing

Technologie doet meer en meer zijn intreden in ons dagelijks leven. Facebook, Whatsapp, tablets, vormen een dominante rol in het dagelijks patroon van velen van ons en marketeers spelen hier steeds vaker goed op in. De mix van techologie en marketing maakt nieuwe, innoverende campagnes mogelijk.


Technologie biedt op drie manieren een meerwaarde aan marketing. Drie dimensies waarop technologie marketing vooruit kan helpen:

 

1. De merkervaring en merkbeleving verbeteren
Nieuwe technologie kan de klantenbeleving verhogen. Technologie kan voor vernieuwing zorgen die een klant verbaasd doet opkijken.

 

2. Efficiëntieverhoging voor de organisatie
Technologie kan processen efficiënter maken. Service kan via technologie bijvoorbeeld evolueren naar een selfservice-omgeving. Daarbij kan de klant zelf op een snellere en efficiëntere manier problemen oplossen. De klantentevredenheid stijgt en de kosten dalen.

 

3. Nieuwe inkomsten verwerven
De technologie kan de relevantie voor de consument verhogen. Een hogere relevantie leidt tot meer zin tot aankopen. Technologie maakt het proces efficiënter voor de klant.

 

Zodra technologie marketing op een van deze domeinen kan versterken, betekent het een meerwaarde. Technologie als gadget is daarentegen minder zinvol. Veel bedrijven experimenteren met technologie. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer, wat een goede zaak is. Experimenteren en leren hoort bij de fase waarin we ons bevinden. De volgende cases geven een goed beeld van de meerwaarde die technologie kan bieden.

Case study: Augmented reality

-

Augmented reality oftewel toegevoegde realiteit is een live, direct of indirect, beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd. Meer en meer bedrijven experimenteren met augmented reality. Via een smartphone of een tablet kunnen consumenten extra (virtuele) digitale informatie bekijken die aan de offline wereld worden toegevoegd. Onlangs lanceerde IKEA een augmented reality-applicatie voor hun klanten. Deze applicatie is erop gericht consumenten te helpen bij hun aankoopbeslissingen. Als men een stoel leuk vindt, kunnen mensen die via de app virtueel in hun eigen huis plaatsen. Richt de tablet op de woonkamer en plaats bijvoorbeeld een nieuwe stoel binnen je bestaande meubulair.

Case study: Delivering Happiness!

-

Relaties tussen India en Pakistan worden gekenmerkt door veel dingen, maar over het algemeen niet door geluk. Coca-Cola bracht onlangs beide naties samen, of, op zijn minst gezegd, de burgers van beide landen face-to-face in contact met elkaar.

Coca-cola-automaten werden uitgerust met webcams, waardoor burgers aan beide zijden van de grens elkaar via een groot scherm op de automaat in realtime konden zien. Door middel van een touchinterface kwamen de gebruikers (echt) virtueel met elkaar in contact. Wanneer beide gebruikers hun handen op het scherm tegen elkaar hielden beloonde de machine hen beide met een blikje cola! If you give love and happiness, you get some!

 

 

Case study: Interactief billboard

-

Pick N 'Play van Mc Donald's biedt de gebruiker een leuke en interactieve uitdaging waarmee ze door het spelen van een hele eenvoudig ping-pong spel hun favoriete Mc Donald's snack kunnen winnen. Met behulp van een smartphone wordt het spel op een grote billboard bestuurd. Door gebruik te maken van geo locatie technologie wordt gecontroleerd of de gebruiker zich in het spelgebied bevindt. Spelers kiezen op een mobiele website hun favoriete lekkernij en als ze langer dan 30 seconden het balletje in het spel houden winnen zij een coupon waarmee ze in een nabijgelegen Mc Donald's hun gewonnen snack kunnen ophalen.

 

Benieuwd hoe je jouw doelgroep kunt bereiken door technologie en marketing?

Nieuws

Nog meer nieuws...